vineri, 18 martie 2011

Honda Brio

Honda a lansat un model de clasă mică destinat pieţelor asiatice. Lansat pentru început în Thailanda, Brio va intra treptat şi pe alte pieţe. Nu este exclus să o vedem şi în Europa.Prezentată la Salonul Auto de la Bangkok, Honda Brio este un automobil de clasă mini ce va fi comercializată pentru început în Thailanda.

Honda nu intră uşor pe teritorii noi aşa că lansarea unui model de clasă mini este un eveniment pentru marca japoneză. Honda nu mai avea de mult un reprezentat în această clasă, cel mai mic model Honda fiind la această oră Jazz. Jazz este însă un automobil de clasă mică ce rivalizează cu modele gen Ford Fiesta, Volkswagen Polo sau Opel Corsa.

Honda Brio are doar 3,61 metri lungime, 1,68 metri lăţime şi 1,48 metri înălţime. Este direct concurentă cu modele Chevrolet Spark, Hyundai i10, Kia Picanto, Suzuki Alto sau Toyota Aygo. De fapt noul model Honda s-a inspirat mult de la "tripleţii"construiţi în Cehia: Toyota Aygo, Citroen C1 şi Peugeot 107. Ca şi aceştia are un hayon fabricat integral din sticlă iar scaunele din faţă au tetiere integrate.

Deşi se doreşte a fi un model de buget, Honda Brio şi-a păstrat identitatea Honda şi pare să folosească materiale de calitate la interior. Este dificil de apreciat doar din câteva fotografii şi sperăm ca cel mai mic model Honda să ajungă cât mai repede şi în Europa.

În Thailanda sunt disponibile două versiuni de finisare. Cea mai bine dotată dintre ele vine cu jante de aliaj, mânere şi carcase oglinzi vopsite în culoarea caroseriei.

În ceea ce priveşte motorizarea nu prea nu ai de unde alege. Singurul propulsor disponibil în Thailanda este un patru cilindri i-VTEC de 1,2 litri ce dezvoltă 90 CP şi 110 Nm. Acest motor este asociat cu co cutie de viteze manuală sau cu o cutie cu variaţie continuă a raportului (CVT). În Thailanda preţurile încep de la echivalentul a 9.400 euro şi ajung la 12.000 euro pentru versiunea de top.Sursa Promotor.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu