marți, 4 octombrie 2011

Top 3 mondial: GM, Volkswagen şi…Hyundai?

Bob Lutz, fostul vicepreşedinte al General Motors a făcut o declaraţie care lăsat pe toată lumea cu guracăscată: Hyundai ar fi devansat producătorii japonezi şi majoritatea celor europeni, în drumul catre locul 3 mondial.






Ierarhia mondială a producătorilor de maşini a avut în ultimul deceniu un top 3 destul de stabil. Ford, GM , Toyota şi mai nou Volkswagen şi-au disputat podiumul, furându-şi clienţii şi schimbând componenţa topului de la an la an . Se pare, însa, ca sunt voci care ţin să contrazică părerea general acceptată, potrivit cărora printre cei trei producători de top ai planetei nu poate figura şi o marcă nou-intrată în competiţie.
Bob Lutz, fostul vicepreşedinte al General Motors a declarat pentru publicaţia Manager Magazin că, la ora actuală, Hyundai este deja pe locul trei în ierarhia mondială, aflându-se imediat după GM şi Volkswagen. Nici vorbă de Toyota, de Ford sau de alte nume precum grupul Renault-Nissan sau chiar concernul Daimler.
Mai mult, Bob Lutz este de părere că maşinile japoneze sunt complet discreditate, din cauza fiabilităţii lor transformate într-un mit, iar dinamica acestora s-ar afla sub nivelul celei oferite de maşinile europene şi americane. Desigur, fostul boss de la General Motors nu a omis să laude capacitatea grupului american de a folosi în mod inteligent platformele tehnice şi de a ieşi cu bine din criză.
Sursa:Promotor.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu