joi, 28 aprilie 2011

World Car of the Year 2011,Nissan Leaf


La Salonul Auto New York a fost aleasă maşina care merită marele premiu World Car of the Year 2011. Deloc surprinzător, aceasta este Nissan Leaf, care mai deţine în palmares şi premiul European Car of the Year.
Nissan LEAF EV - prima maşină electrică de serie Nissan
Cei trei finalişti ai marelui premiu World Car of the Year 2011 au fost Audi A8BMW Seria 5 şi Nissan Leaf - care a câştigat şi trofeul European Car of the Year 2011. În condiţiile în care automobilul electric este promovat intens în această perioadă, nu era deloc greu de intuit care urma să fie rezultatul.
Aşadar, cu ocazia Salonului Auto New York 2011, câştigătorul acestui trofeu a devenit Nissan Leaf , modelul fiind considerat de către juriu drept cel mai potrivit pentru a câştiga acest premiu: este prima maşină electrică de serie mare care oferă 5 locuri, patru portiere şi hayon şi un portbagaj convenabil, la fel ca majoritatea maşinilor de clasă compactă actuale.
În plus, juriul a considerat că Nissan Leaf se conduce la fel ca o maşină normală (ba chiar are un comportament foarte bun graţie centrului de gravitate foarte scăzut), însă are zero emisii CO2 ; autonomia maximă de 130 km şi încărcarea bateriilor în 8 ore sunt caracteristici convenabile pentru majoritatea publicului.
Nissan Leaf a fost lansat oficial pe pieţele auto din Japonia, Statele Unite ale Americii şi în câteva ţări din Europa , urmând ca, din 2012, maşina să ajungă şi pe alte pieţe. Pentru moment, Nissan Leaf este construit în Japonia, la fabrica Nissan din Oppama, dar din 2012 va fi asamblat şi în USA şi Marea Britanie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu